Tahran YEE’de Nevruz Konseri Coşkusu

Yazıcı-dostu sürüm

Tahran Yunus Emre Enstitüsü (YEE), baharın gelişini müjdeleyen Nevruz coşkusunu paylaşmak amacıyla 8 Mart 2018 tarihinde “Renkler ve Sesler Nevruz Konseri” düzenledi.

Dünyanın birçok bölgesinde ilkbaharın müjdecisi olarak kutlanan kadim bir gelenek olan Nevruz kutlaması, bölge halklarının farklı müzikal değerlerini bir araya getirdi. İran, Türkiye, Afganistan ve Türkmenistan gibi ülkelerin müziklerinin sergilendiği konser, Tahran YEE’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İran, Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, Özbekistan, Afganistan, Pakistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Kazakistan olmak üzere on bölge müziğinin incelenmesi, müzisyenlerinin birlikte icrasının temini, bölge halklarının müzik yoluyla kaynaşması amacıyla hayata geçirilen “Renkler ve Sesler” projesi kapsamında daha önce de gerçekleştirilen konser dizisi bu defa Nevruz’a özel düzenlendi.

Nevruz geleneğinin önemli unsurlarından biri olan Heft Sin sofrasının da kurulduğu konserde, sanatçılar Emir Emirhüseyni (tabla, tonbek, testi), Rüstem Heydari (balaban), Siyavuş Elahiniya (bağlama ve rebab), Zohre Abdüli (hanende, İran tamburu) ve Abdülnasir Zayedli (dotar) sahne aldı.