Hasan Aycın’ın “Sessizliğin Dili” Adlı Sergisi Tahran’da Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Tahran Yunus Emre Enstitüsü usta sanatçı Hasan Aycın'ın insanın kimlik, beden-ruh ve toplum arasındaki ilişkilerini konu edindiği "Sessizliğin Dili" isimli karikatür sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Tahran’ın Havza-i Hüneri Sanat Merkezi Sergi Salonu'nda düzenlenen açılışa, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) Genel Sekreteri Halil İbrahim Akça, Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği Kültür Tanıtma Müşaviri Doç. Dr. Nuri Şimşekler, Tahran Yunus Emre Enstitüsü Müdür Yrd. Doç. Dr. Turgay Şafak, Havza-i Hüneri Sanat Merkezi Plastik Sanatlar Müdürü Murtaza Guderzi ve kurumun Edebi Yaratıcılık Merkezi Müdürü Ali Rıza Kazve'nin yanı sıra çok sayıda İranlı sanatsever katıldı.

Sergi açılışında bir açıklama yapan Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şafak, "Aycın'ın 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminde halkın tankları nasıl durdurduklarını anlatan karikatürü, sergimizin başköşesinde bulunmaktadır" dedi. Başarısız darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar dileyen Şafak, "Bugün Hasan Aycın'ın 80 karikatüründen oluşan sergimizi açtık. Üstad Aycın'ın her biri şiir olan karikatürleri özellikle İranlı karikatüristler tarafından ilgiyle karşılandı" şeklinde konuştu.

Sanatçı Hasan Aycın'ın "Bocurgat" eserinden 30 karikatür ve 50 adet de karma karikatürünün yer aldığı serginin kapıları 2 Ağustos 2016 tarihine kadar açık olacak.