Tahran Halı Müzesine Ziyaret

Yazıcı-dostu sürüm

Tahran Yunus Emre Enstitüsü, Tahran’da öğrenim gören Türk öğrencilere ve ailelere yönelik Sosyal Sorumluluk Misyonu kapsamında, 12 Şubat 2016 tarihinde, Tahran Halı Müzesi’ne bir gezi düzenledi. Müze gezisine Türk öğrencilerin yanı sıra Tahran Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenen İranlı kursiyerler de katıldı.

Tahran Halı Müzesi ziyaretiyle ilgili Tahran Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Koordinatörü Eyyüp Azlal, yaptığı konuşmada “Türkiye ile İran arasında ortak kültürün en çok yansıtıldığı alan halı ve kilimdir. Bu nedenle hem Türkiyeli hem de İranlı öğrencilerimizin birlikte gezerek beraber desenlerini gördüğü, ellerini sürdüğü bu halıları görmemiz gerekiyordu. Bu nedenle düzenlemiş olduğumuz bu aktiviteyi önemli buluyorum” ifadelerini kullandı.

Türk öğrenciler gurubunun temsilcisi Merziye Ergül ise bu geziyi düzenleyen Tahran Yunus Emre Enstitüsüne ve gezi sırasında kendilerine rehberlik yapan İranlı kursiyerlere teşekkürlerini sundu.

Tahran Halı Müzesi

Tahran Halı Müzesi, 1976 yılında kurulmuş olup, 3400 metrekarelik bir alana sahiptir. Müzede sergi salonu ve yaklaşık 7000 kitaplık bir kütüphane bulunmaktadır. Müze, son İran kraliçesi Farah Pehlevi tarafından tasarlanmıştır. Müzede 18. yüzyıldan günümüze kalan, İran kültürünü yansıtan halılar sergilenmektedir.