Tahran YEE’den “Klasik Türk Müziği Konseri”

Yazıcı-dostu sürüm

Tahran Yunus Emre Enstitüsü, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Kültür Enstitüsü ve Niyaveran Kültür Merkezinin katkılarıyla “Klasik Türk Müziği Konseri” düzenledi. 26 Aralık Salı günü Niyaveran Kültür Merkezinde verilen konserde Klasik Türk müziğinin seçkin eserleri icra edildi.

Programın açış konuşmasını yapan Tahran YEE Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgay Şafak, enstitünün İran’da beş yıl önce faaliyete başladığını dile getirdi. Yaklaşık 7 bin İranlının Tahran YEE’de Türkçe öğrendiğini belirten Turgay Şafak, düzenlenen etkinliklerle de Türkiye ve İran arasındaki kültürel ilişkilere katkı sağlandığını söyledi.

Solist ve neyzen Ahmed Şahin, tamburi Özer Özel, kemençe sanatçısı Aslıhan Eruzun ve neyzen Ali Tan’ın icrasıyla gerçekleştirilen konserde Klasik Türk müziği eserlerinin yanı sıra Mesnevi’nin ilk beyitlerinden bestelenen Farsça eserlere de yer verildi. Bu yönüyle İranlılardan özel ilgi gören konser, İranlı sanatseverlere unutamayacakları bir gece yaşattı.

Müzikseverlerden büyük beğeni toplayan programa Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Halil İbrahim Akça, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, T.C. Tahran Büyükelçiliği Müsteşarı Murat Muhacıroğlu da katıldı.