Tahran'da “Ortak Dekorasyon ve Sanat Sergisi”

Yazıcı-dostu sürüm

İdeman ve Deyyad sanat gurubu üyelerinin eserlerinden oluşan  “Ortak Dekorasyon ve Sanat” adlı serginin açılışı Tahran Yunus Emre Enstitüsünde 29 Şubat tarihinde gerçekleştirildi.

Dey-Yad ve İdeman gurubu üyelerinin oluşturduğu ve postmodern izlerin taşındığı “Ortak Dekorasyon ve Sanat" sergisinin açılışını Tahran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Şamil Öçal, Kültür Sanat Koordinatörü Eyyüp Azlal ve sanatçılar Fatemeh Karamad, Pervaneh Darabi ve  Fatemeh Ghanbari gerçekleştirdi.

Sergi, günlük yaşamın içinden sıradan nesneleri resim ve çeşitli ev dekorasyonuyla geçmişten bugüne farklı bir temayı konu ediniyor. Eski eşyaların çöpe veya eskiciye verilmeden önce bunların bir sanat ürününe dönüştürülebileceği hususu da serginin bir diğer önemli mesajları arasında yer alıyor.

İdeman ve Dey-Yad gurubunun sergide sunduğu tablolar, tematik öğelerle beslenmiş dinlenme koltukları, küçük kitaplıklar serginin odak noktasını oluşturuyor. Bu odak noktayı aydınlatma cihazları desteklerken bu cihazların çoğunun eski su borularından yapıldı.

Eyyüp Azlal “Ortak Sanat ve Dekorasyon Sergisi” hakkında “Üst üste yığılmış ve eskiciye gitmeyi bekleyen eskilerimiz, aslında kimliğini bilmediğimiz binlerce insanın yaşanmışlığını ifade eder. Bunlar tekrar kullanılmayı; yaşama dönmeyi bekleyen nesnelerdir. Sanatçılarımız, resim ve ev dekorasyonunda hafızamızın tekrar inşası için çaba göstermişlerdir” dedi.

Sergi 7 Mart'ta kapandı.