Tahran'da ‘’Renkler ve Sesler’’

Yazıcı-dostu sürüm

Tahran Yunus Emre Enstitüsünde, etnik müziğin incelenmesi ve bölge ülkelerinin müzik bağlarının tanıtılması amacıyla “Renkler ve Sesler” konseri düzenlendi.

2018 yılı boyunca devam edecek olan konser serisinin ilki 7 Aralık 2017 Perşembe günü Tahran Yunus Emre Enstitüsü konferans salonunda gerçekleştirildi. Konserde mahalli sanatçılar Amir Khashemi (Bağlama), Zohre Abduli (Tanbur), Naser Zaedli (Dotar) Türkiye, İran ve Türkmenistan müziğinde bağlama, tanbur ve dotarın yeri hakkında kısa bilgiler verdikten sonra ülke müziklerinden örnekler icra ettiler.

Türkiye, İran, Türkmenistan, Azerbaycan, Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan ve Tacikistan olmak üzere 10 ülke temsilcilerinin katılımıyla düzenlenecek olan konserlerle söz konusu ülkeler arasındaki kültürel bağların pekiştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Bu amaçla “Renkler ve Sesler” serisi, bölge ülkelerin sanatçılarının katılımıyla 2018 yılı boyunca ayda bir olmak üzere düzenlenecek konserlerle devam edecek.