Tahran’da Turizm ve Ticaret Fuarları

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü-Tahran, gerçekleştirdiği eğitim, kültür-sanat faaliyetlerinin yanı sıra bunların anlatılarak İran’daki tanınırlığın artırılması adına geçtiğimiz aylarda uluslararası sahada etkin olan iki fuara iştirak etti.

İlki, Uluslararası Turizm Haftası kapsamında İran Kültürel Mirası Koruma Kurumu tarafından Milat Kulesi’nde gerçekleştirildi. Tahran Türk Kültür Merkezi, T.C. Tahran Büyükelçiliği Kültür Tanıtma Müşavirliği ile birlikte katıldığı organizasyonda misafirler, yurtiçi ve yurtdışı turizm acentelerinden aldıkları bilgilerin yanı sıra çeşitli konulardaki panellere, birçok etnik unsuru ihtiva eden konserlere katılma ve kültürel dokunun yer aldığı çadırları görme imkânı buldular.

Bir hafta süren fuarda, standımızda yer alan okutmanlarımız ve Kültür Tanıtma Müşavirliği yetkilileri tarafından Türkiye’ye, Türk diline, sanatına ve kültürüne ilgi duyanlara detaylı şekilde sunumlar yapıldı.

İştirak edilen ikinci fuar ise bu yıl on dördüncüsü tertip edilen İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerinin rol aldığı Uluslararası Ticaret Fuarı’ydı. Elliden fazla ülkenin katıldığı ve Tahran Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte,  İran’da faaliyet gösteren ticari, kültürel kurumların birçoğu gibi merkezimizde gerçekleştirilen faaliyetleri tanıtma imkânı buldu.