Tahran’da “Yeditepe İstanbul” Resim Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Tahran Yunus Emre Enstitüsü, 18 Şubat 2016 tarihinde İranlı ressam Roya Sadeghi’nin, “Yeditepe İstanbul” adlı resim sergisinin açılışına ev sahipliği yaptı. Serginin açılışını Tahran Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Cem Sevindik, Kültür Sanat Koordinatörü Eyyüp Azlal ve ressam Roya Sadeki gerçekleştirdi.

Türkiye'ye karşı duyduğu sevginin çocukluğuna dayandığını, bu sevgi ve saygının kendisini Enstitünün Türkçe kurslarına katılmaya sevk ettiğini ifade eden Roya Sadeghi, aldığı dil öğrenimi sırasında bambaşka bir duyguyla karşılaştığını söyledi. Bu duyguyu ise “Türkiye ve İstanbul sevgisi” olarak adlandırdı.

Resimlerinde Türkiye ve İran arasındaki ortak kültürü ele alan sanatçı, bunun Türkçe kurslarına katılmasının verdiği ilhamla gerçekleştiğini vurguladı. Ressam, İstanbul’da da bir sergi açmak istediğini ve bu hayalini gerçekleştirmek için “Yeditepe İstanbul” adlı resim sergisinin kendisine şans getireceğini söyledi.

İstanbul’un tarihi ve turistik yerleri hakkında ipuçları veren sergi, 25 Şubat 2016 tarihine kadar Tahranlı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.