“Türk Seramik Sanatı” Tahran’da

Yazıcı-dostu sürüm

Tahran Yunus Emre Enstitüsü, Türk kültürü ve sanatının tanınması amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklere bir yenisini daha ekleyerek Türk seramik sanatını İranlı sanatseverlerle buluşturdu.

Mayıs 2018’de gerçekleştirilen Türk ebru sanatı atölyesinden sonra bu kez “Türk Seramik Sanatı” atölyesi düzenleyen Enstitü, sergisi ve konferanslarla zenginleştirdiği etkinliği 2-8 Temmuz 2018 tarihleri arasında hayata geçirdi.

Türk seramik sanatı ustası Yıldız İbram’ın eğitmenliğinde beş gün süren atölye çalışmasında kursiyerler, bu sanatı uygulayarak öğrenme imkânı buldular. Kursiyerlerce desen çizimleri ve boyama işlemleri yapılan çiniler, eğitmen Yıldız İbram tarafından sırlanarak Tahran’daki bir seramik fırınında fırınlama işlemine tabi tutuldu. Böylelikle son aşaması tamamlanan çiniler Tahran Yunus Emre Enstitüsü galeri salonunda 8 Temmuz 2018 Pazar günü sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Seramik ustası Yıldız İbram’ın katılımları ile gerçekleştirilen bir başka etkinliğin adresi ise Tahran’daki Hane-i Endişmendân-i Ulûm-i İnsâni (Beşeri Bilimler Düşünürler Evi) oldu. 7 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinlik kapsamında verilen konferansın ardından katılımcılara Türk seramik sanatı uygulamalı anlatıldı.